TAREA 2 – COLABORATIVA

L’aprenentatge col·laboratiu es basa en la interacció de persones dins d’un grup determinat. Pot ser dins d’un curs o fora d’ell. Per aprendre i treballar de manera col·laborativa es requereix que els integrants del grup comparteixin les responsabilitats i generin consensos entre ells. Alguns grups opten per incorporar tecnologia (per exemple, l’ús de les TIC) en el procés. Quan passa això, estem parlant d’aprenentatge col·laboratiu amb incorporació de tecnologia. En aquest format de treball, es posen en joc els coneixements previs dels participants i l’exercici del pensament crític.

L’aprenentatge col·laboratiu permet als seus membres posar en comú les seves diverses experiències, opinions i coneixements. Els membres poden triar persones que necessiten per realitzar les tasques específiques que millor s’adaptin, al mateix temps treballen junts en les tasques que requereixen més esforç o no entren dins de l’àrea laboral. Els caps de l’equip són responsables d’identificar les habilitats dels membres del seu equip i el seu ús. Quan un grup de persones es reuneix per aconseguir un objectiu comú, almenys un conflicte acabarà succeint. Els estils de cada membre d’un equip i la seva forma d’actuar i pensar poden arribar a xocar i alguns podrien tenir dificultats per acceptar idees que difereixen de les pròpies.
Cal destacar que si es fan equips de treball massa extensos  poden sorgir problemes entre els seus membres. Per això és preferible establir els grups amb el mínim imprescindible de persones.

Treballar en grup, és a dir, la col·laboració entre persones i diferents punts de vista té avantatges i desavantatges. Pel que fa als avantatges individuals són que es treballa amb menys tensió al compartir els treballs més durs i difícils, i es comparteix la responsabilitat al buscar solucions des de diferents punts de vista. A més, cada persona té experiències diferents i això enriqueix a la resta de l’equip. Per tal que això no passi és molt important la funció dels líders en el treball en equip i en el foment del companyerisme. Treballen per tal que existeixi acords sobre els objectius i que aquests siguin clars, perquè tot se sentin compromesos i implicats en la feina.

En treballar en grup, sempre ens podem trobar amb avantatges i en inconvenients. El avantatge i inconvenient més important i més habitual, és la bona relació i el mateix pensament que han de tenir els components del grup. Si no fos aquest cas, no seria impossible però més complicat a l’hora de realitzar alguna activitat. Un altre avantatge és que en un futur la tècnica del treball en grup serà utilitzada en la feina, ja que la majoria de feines d’avui en dia ho fan servir perquè és més productiu.

Per concloure, podem dir que l’aprenentatge col·laboratiu és aquell que es basa en la interacció de persones dins un grup, mitjançant els seus coneixements i posar-les en comú, les seves experiències, coneixements, etc. Depenent de les habilitats de cada persona, es poden agrupar segons aquestes, així les tasques es realitzen de forma més ràpida i còmode. Col•laborant entre els membres del grup es veuen diferents punts de vista. Finalment, hem de dir que és molt important la funció del líder, el qual sempre ha d’existir dins d’un grup, per tal que tots els membres treballin per igual.

17 comentarios

  1. jtorrespe · marzo 29, 2016

    Ei nois! Jo havia pensat de fer aquesta pràctica dividir-la en parts! Què us semblaria? Espero la vostre resposta. 🙂

    Le gusta a 1 persona

  2. aaronegeape · marzo 29, 2016

    Perfecte Jordi 😛 començo jo amb la introducció, a veure que us sembla. 🙂

    Me gusta

  3. jtorrespe · marzo 29, 2016

    Jo si us sembla bé faré la part de desenvolupament el tema que hem de treballar! Si us plau, pengeu les vostres parts, que dintre el meu construirem el text!!

    Le gusta a 1 persona

  4. aaronegeape · marzo 29, 2016

    Possible Introducció 😀

    L’aprenentatge col·laboratiu es basa en la interacció de persones dins d’un grup determinat. Pot ser dins d’un curs o fora d’ell.

    Per aprendre i treballar de manera col·laborativa es requereix que els integrants del grup comparteixin les responsabilitats i generin consensos entre ells. Alguns grups opten per incorporar tecnologia (per exemple, l’ús de les TIC) en el procés. Quan passa això, estem parlant d’aprenentatge col·laboratiu amb incorporació de tecnologia. En aquest format de treball, es posen en joc els coneixements previs dels participants i l’exercici del pensament crític.

    Me gusta

  5. jtorrespe · marzo 29, 2016

    Aqui us deixo la meva part. Opineu al respecte. PD: penseu en anar passant les parts, que el text final serà dintre del meu bloc! 🙂
    «L’aprenentatge col·laboratiu permet als seus membres posar en comú les seves diverses experiències, opinions i coneixements. Els membres poden triar persones que necessiten per realitzar les tasques específiques quemejor s’adaptin, al mateix temps treballen junts en les tasques que requereixen més esforç o no entren dins de l’àrea laboral. Els caps de l’equip són responsables d’identificar les habilitats dels membres del seu equip i el seu ús. Amb el temps, un grup de treball evolucionarà i creixerà fins que els seus membres comprenguin els seus rols individuals en el context del grup, ajudant a l’equip a maximitzar la seva producció. Quan un grup de persones es reuneix per aconseguir un objectiu comú, almenys un conflicte acabarà succeint. Els estils de cada membre d’un equip i la seva forma d’actuar i pensar poden arribar a xocar i alguns podrien tenir dificultats per acceptar idees que difereixen de les pròpies.
    Cal destacar que si es fan equips de treball massa extensos poden sorgir problemes entre els seus membres. Per això és preferible establir els grups amb el mínim imprescindible de persones.

    Le gusta a 1 persona

  6. laiagarciamartinezblog · marzo 29, 2016

    Aquesta és la meva part! 🙂

    Treballar en grup és a dir, la col·laboració entre persones i diferents punts de vista té avantatges i desavantatges. Pel que fa als avantatges, podem dividir-los en dos: els individuals i els de les empreses i organitzacions.

    Els avantatges individuals són que es treballa amb menys tensió al compartir els treballs més durs i difícils, es comparteix la responsabilitat al buscar solucions des de diferents punts de vista, és més gratificant per ser part del treball ben fet i es comparteixen els incentius econòmics i els reconeixements professionals així que pots guanyar mèrits gràcies a l’ajuda d’altres persones. A més, cada persona té experiències diferents i això enriqueix a la resta de l’equip.
    Els avantatges per a les empreses i organitzacions són que augmenta la qualitat del treball al prendre les decisions per consens, s’enforteix l’esperit col·lectivista i el compromís amb l’organització, es redueixen els temps en les investigacions al aportar i discutir en grup les solucions, disminueix el cost institucional, existeix un major coneixement i informació, sorgeixen noves formes d’abordar un problema, es compren millor les decisions i una millor acceptació de les solucions gràcies als diferents punts de vista.

    De totes maneres, també hi ha desavantatges com la presa de decisions prematura, que imperi el domini de poques persones o d’un líder, la necessitat de consumir molt temps en reunions discutint solucions i accions, l’existència de pressions sobre els membres de l’equip per acceptar solucions o la responsabilitat ambigua perquè queda diluïda en el grup.
    Per tal que això no passi és molt important la funció dels líders en el treball en equip i en el foment del companyerisme. Treballen per tal que existeixi acords sobre els objectius i que aquests siguin clars, perquè tot se sentin compromesos i implicats en la feina.

    Le gusta a 2 personas

  7. ramonasenjo · marzo 29, 2016

    Ei nois jo si voleu faig introdueixo la conclusió!!! Que l’Aleix ho acabarà, ja direu que us sembla. 😉

    Me gusta

  8. ramonasenjo · marzo 29, 2016

    En definitiva, podem dir que l’aprenentatge que es basa en la propia interacció de persones dins un grup, mitjançant els seus coneixements i la posa en comú, les seves experiències, coneixements etc. Depèn de cada persona (habilitats) és pot triar persones d’aquest mateix així les tasques es realitzen de forma més rápida. Col•laborant entre el grup es veu diferents punts de vista i per finalitzar hem de dir que és molt important la funcií del líder que sempre n’hi ha d’haver dins d’un grup per a que tots els membres del grup treballin per igual

    Me gusta

  9. pealeixvc · marzo 30, 2016

    Ei nois jo si voleu us passaré els avantatges i els inconvenients del treball en grup||

    Me gusta

  10. pealeixvc · marzo 30, 2016

    En treballar en grup, sempre ens podem trobar amb avantatges i en inconvenients. El avantatge i inconvenient més important i més habitual és la bona relació i el mateix pensament que han de tenir els components del grup. Si no fos aquest cas, no seria impossible però més complicat a l’hora de realitzar alguna activitat. Un altre avantatge és que en un futur la tècnica del treball en grup serà utilitzada en la feina. Ja que la majoria de feines d’avui en dia ho fan servir, ja que és més productiu.

    Me gusta

  11. jtorrespe · marzo 31, 2016

    Ei nois! Ara la practica 4.2 està acabada i penjada el meu bloc. Podeu veure-la quan volgueu! 🙂

    Me gusta

  12. aaronegeape · marzo 31, 2016

    Bona feina camarades! 🙂 💪
    Pd: podríem afegir alguna imatge i alguna cita a l’entrada per fer-la una mica més vistosa, us sembla bé?

    Me gusta

Deja un comentario