PRÀCTICA 2: MAPA INDIVIDUAL ¿QUÉ ES LA PSICOLOGÍA DE LA EDUCACIÓN?

Torres, Asenjo, Egea, García, Vilalta .jpeg

Entenc que la Psicologia de l’Educació és l’estudi dels processos de canvi que es produeixen en les persones, com a conseqüència de la seva participació en les activitats educatives.

La psicologia de l’educació com un àmbit de coneixements teòrics i pràctics identificables, està relacionada amb altres branques de la psicologia i de les ciències de l’educació. Té el seu origen a la creença racional i en el convenciment de que l’educació i l’ensenyament poden millorar mitjançant l’ utilització adequada dels coneixements psicològics.

Hi ha moltes visions sobre la psicologia de l’educació. Trobem relació entre el coneixement psicològic que explica els fenòmens educatius i la teoria, i la pràctica educativa que ens dona la versió científica. Es defineix com l’encarregada d’aplicar una sèrie de comportaments, o com una disciplina independent entre l’educació.

Segons Mayer, hi ha tres fases de relacionar psicologia i educació. Una seria que el psicòleg investiga els processos de desenvolupament i aprenentatge per poder millorar la tasca del docent. Té una visió unidireccional. Una segona fase seria una visió més científica, la de refugiar-se els laboratoris per tal de contrarestar. Una última fase seria que el  psicòleg estudia com les persones aprenen en l’entorn i l’educador segons la psicologia ho fonamenta. Seria la composició psicològica pont.

Té dues lògiques per tal d’entendre, una és la lògica de la jerarquia epistimològica, que és tractada de manera unidireccional, i per una altre banda trobem la lògica de la interdependència que és tractada de manera bidireccional, que surt relacionada de la visió pont.

Podríem resumir en que és una disciplina psicològica perquè es nodreix d’aportacions d’altres àrees i especialitats d’investigació psicològica i utilitza mètodes i procediments d’anàlisi.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s